beba u autu

Beba i klima u automobilu

Sezona letovanja uveliko traje – ako želite i Vi da krenete na dalji put sa bebom automobilom, trebalo bi da se pobrinete i o tome kako će ona podneti vrućinu, odnosno – da li in a koji način smete da koristite klimu u automobilu.

Prema savetima portala Yumama, dovoljno je pratiti ova četiri pravila:

Rashladite automobil pre polaska. Pre nego što smestite bebu u kola, gledajte da unutrašnjost  rashladite, a kad god se parkirate trudite se da to bude u hladovini.

Ne pravite veliku razliku u temperature unutar auta i spoljne temperature. Ako je ikako moguće, gledajte da ta razlika ne prelazi tri do pet stepeni Celzijusa.

Pazite da klima ne duva pravo u bebu. U većini automobila se klima može podesiti tako da duva na gore, a na taj način ćete brže rashladiti automobil.

Pri korišćenju klime, smanjite vlažnost vazduha u autu. Ukoliko je u vozilu prevruće, prostor prvo rashladite, pa onda uključite funkciju za smanjenje vlažnosti vazduha, kako bi  temperatura od 26, 27 stepeni bila podnošljiva.

Podelite ovaj članak

Nega kože od prvog dana

Nega novorođenčeta i bebine kože je za nove roditelje jedna od najzahevnijih aktivnosti. Sa brojnim proizvodima na tržištu i raznim preporukama koje možete čuti, nega bebine kože može delovati komplikovano i zbunjujuće.

Pročitaj više »