beba u autu

Beba i klima u automobilu

Sezona letovanja uveliko traje – ako želite i Vi da krenete na dalji put sa bebom automobilom, trebalo bi da se pobrinete i o tome kako će ona podneti vrućinu, odnosno – da li in a koji način smete da koristite klimu u automobilu.

Prema savetima portala Yumama, dovoljno je pratiti ova četiri pravila:

Rashladite automobil pre polaska. Pre nego što smestite bebu u kola, gledajte da unutrašnjost  rashladite, a kad god se parkirate trudite se da to bude u hladovini.

Ne pravite veliku razliku u temperature unutar auta i spoljne temperature. Ako je ikako moguće, gledajte da ta razlika ne prelazi tri do pet stepeni Celzijusa.

Pazite da klima ne duva pravo u bebu. U većini automobila se klima može podesiti tako da duva na gore, a na taj način ćete brže rashladiti automobil.

Pri korišćenju klime, smanjite vlažnost vazduha u autu. Ukoliko je u vozilu prevruće, prostor prvo rashladite, pa onda uključite funkciju za smanjenje vlažnosti vazduha, kako bi  temperatura od 26, 27 stepeni bila podnošljiva.

Podelite ovaj članak

Hemoroidi u trudnoći !

Jedna od neprijatnih stvari sa kojima se veliki broj trudnica suočava u trudnoći i posle porođaja su hemoroidi. Hemoroidi su zapravo prošireni venski spletovi koji se nalaze u analnom predelu.

Pročitaj više »