bebi igračke

Kako odabrati bezbedne igračke tokom kupanja bebe

Pošto većini beba proces kupanja ume da bude prilično stresan i da im stvara neku vrstu nelagode, roditelji kao zanimaciju bebi daju igračke. Bebe su tokom kupanja okupirane igranjem, prskanjem i uživanjem, pa se veoma brzo naviknu na ceo proces. Kada se beba navikne da se igra tokom kupanja i nauči da uživa, ono o čemu Vi morate voditi računa je bebina bezbednost.

Bezbednost je u prvom planu i kada roditelji bebi kupuju igračke:

  • Igračka koju odaberu za svoju bebu bi trebalo pre svega da odgovara uzrastu bebe.
  • Bitno je uzeti u obzir i da li je igračka napravljena od netoksičnih materijala, jer su neka ispitivanja pokazala da materijali od kojih se prave igračke mogu biti izuzetno štetni.
  • Nekada i same boje kojima se farbaju plastične igračke mogu biti štetne.
  • Igračka ne sme da ima nijedan deo koji potencijalno može ugroziti bebinu sigurnost.
  • Materijal od koga je igračka sastavljena treba da se pere lako.
  • Igračke za vodu koje roditelji daju bebi moraju biti napravljene za korišćenje u vodi.
  • Pravilna higijena i održavanje tih igračaka je takođe od suštinske važnosti.
  • Materijal od kog je sastavljena igračka treba da bude otporan na vodu i da se lako i brzo suši.

Ukoliko se o higijeni ne povede dovoljno računa, na igračkama može da se nađe plesan i buđ, koje mogu izazvati ozbiljne alergijske reakcije kod bebe. Mnogi roditelji pomisle da je higijena igračaka na dobrom nivou samim tim što se nalaze u vodi, ali je zato važno naglasiti da im je dodatno čišćenje ipak potrebno. Igračke možete oprati toplom vodom i sapunicom koja je napravljena od sapuna za ruke. Deterdžent za posuđe takođe može pomoći kako biste oprali sva udubljenja i ne preterano vidljive delove. Nekada je čak dobro određene igračke oprati u mašini. Izvor: https://www.yumama.com/beba/4-8-meseci/2730-bezbedne-igracke-za-kupanje.html

Podelite ovaj članak

Nega kože od prvog dana

Nega novorođenčeta i bebine kože je za nove roditelje jedna od najzahevnijih aktivnosti. Sa brojnim proizvodima na tržištu i raznim preporukama koje možete čuti, nega bebine kože može delovati komplikovano i zbunjujuće.

Pročitaj više »