klima u bebinoj sobi foto

Klima u bebinoj sobi

Kako temperature iz dana u dan rastu, rashladni uređaji su sve potrebniji. Sa rashlađivanjem ipak ne treba preterivati, pogotovu kada se rashladni uređaj nalazi u prostoru u kom je beba. Ono što mnoge roditelje muči je koliko su klima uređaji u bebinoj sobi dobri za bebino zdravlje.

Klima u bebinoj sobi bi mogla da se uključuje nekoliko puta u toku dana na kratko kako bi se soba rashladila. Pozicija klima uređaja mora biti pažljivo odabrana: on se nikako ne sme naći direktno iznad bebe, ili tako da hladan vazduh izbacuje pravo na bebu. Uz to je važno da samu prostoriju redovno provetravate, kao i da razlika između sobne i spoljašnje temperature ne bude veća od deset stepeni. Održavanje samog klima uređaja je veoma značajno jer na taj način sprečavate cirkulisanje raznih bakterija i virusa.

Ventilatori se ne savetuju jer uglavnom podižu prašinu i već postojeći topao vazduh „vrte“ u krug. Međutim, ukoliko nemate mogućnosti da nabavite neki drugi rashladni uređaj, u toplim danima ventilator može poslužiti svrsi. Kao i kod klima uređaja, vodite računa da ventilator pozicionirate tako da duva u suprotnom pravcu od mesta na kom se nalazi beba.

Za koji god metod rashlađivanja bebine sobe se odlučite, pre kupovine se dobro raspitajte, kako kod pedijatra, tako i kod poznanika i prijatelja koji su eventualno tako nešto već koristili.

Izvor: https://www.yumama.com/beba/0-3-meseca/1631-rashladjivanje-prostorija-i-zdravlje-da-li-bebi-smeta-klima-u-so.html

Foto: Pixabay.com

Podelite ovaj članak

Nega kože od prvog dana

Nega novorođenčeta i bebine kože je za nove roditelje jedna od najzahevnijih aktivnosti. Sa brojnim proizvodima na tržištu i raznim preporukama koje možete čuti, nega bebine kože može delovati komplikovano i zbunjujuće.

Pročitaj više »