7-2

Uručeni prvi paketi Taši Taši

Kragujevac, 12.07.2019. – Prof. dr Slavica Đukić Dejanović je porodiljama u KC Kragujevac uručila “Taši Taši” poklon pakete, čime je svečano najavljen novi projekat namenjen svim mamama novorođene dece, na čitavoj teritoriji Republike Srbije.

Svaka porodilja u Srbiji, bez obzira na adresu stanovanja, ubuduće će u porodilištu dobiti poklon paket sa proizvodima za negu bebe. Tako će u 52 porodilišta, koliko ih trenutno ima u našoj zemlji, godišnje biti dodeljeno oko 64.000 “Taši Taši” koferčića (zavisno od broja živorođene dece). Projekat koji je pokrenut od strane nekoliko mama koje su želele da svaku majku u Srbiji obraduju malim znakom pažnje, podržan je od strane Ministarstva zdravlja i Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Čestitka za rođenje deteta je jedna od najlepših čestitki koje možemo nekome uputiti, a na svoj način, paket “Taši Taši” je upravo to, čestitka roditeljima.

“Vrlo smo zadovoljni što učestvujemo u ovoj akciji jer svaka mama nam je dragocena, svako dete je dragoceno, treba da bude što više i mama i beba, ali i naših aktivnosti jer svaka mama ima pravo da dobije pravu informaciju”, izjavila je Prof. Dr Slavica Đukić Dejanović, koja je u Kliničkom centru Kragujevac, zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja Prof. Dr Ferencom Vickom, svečano uručila prve poklon pakete porodiljama.

Ono po čemu se ovaj projekat izdvaja od sličnih jeste da će sadržaj paketa u svakom porodilištu biti isti, te da su partneri u obavezi da obezbede poklone za sve porodilje u Srbiji.

Za sada su se projektu priključili: Lilly Drogerie, Emi Pharm, Keprom, Nelt-Sebamed, Saint John’s voda. „Akcija se temelji na ideji da mamama olakšamo dane u porodilištu i da im pružimo sve neophodne proizvode za bebe.

Nadamo se da ćemo kroz ovaj čin podstaći i druge subjekte da se priključe akciji i pokažu značaj ogovornosti prema društvenoj zajednici“, izjavila je Zvjezdana Lončar, direktorka ZUA Lilly Drogerie, koja se među prvima priključila ovoj akciji.

Jelena Stančić, PR Manager Keproma, je istakla da ova kompanija kroz brojne društveno odgovorne aktivnosti nesebično podržava najmlađe i njihove roditelje, te da će i učešćem u ovom projektu dati svoj doprinos promociji porodice i porodičnih vrednosti i pomoći roditeljima u najlepšem i najradosnijem trenutku a to je dolazak novog člana.

“Bebe i mame su naša najveća vrednost i zaslužuju bezrezervnu pomoć kroz pakete sa korisnim stvarima za porodiljsko doba. Ovim putem želimo da pružimo apsolutnu podršku dojenju koje je glavna spona majke i deteta i koja obezbeđuje zdravu budućnost”, naveli su u saopštenju predstavnici kompanije Emi Pharm.

Projekat “Taši Taši” podržala je i kompanija Aquawell Production doo tako što je donirala Saint John’s vodu svakoj porodilji, ističući da Srbija već dugi niz godina ima ozbiljan problem sa padom nataliteta i da bi svaka društveno odgovorna kompanija trebalo da pomogne koliko može u rešavanju ovog problema.

Podelite ovaj članak